2010-11-17 21:01:48• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap csütörtöki számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Háromszor annyi járművet íratnak be a forgalomba

Néhány hete országosan megnőtt a Gépjármű-nyilvántartási Hivatalnoknál (Registrul Auto Român - RAR) sorban álló személyek száma. Nincs ez másképp megyénkben sem. Három hete, mióta Borbély László környezetvédelmi miniszter bejelentette, hogy jövőre drágulni fognak a regisztrációs díjak, az emberek nagy része azonnal járművébe pattant, hogy azokat mihamarabb regisztráltassa.

Két Ady-ünnepség lesz

Idén is két rendezvény keretében emlékeznek Ady Endrére, szülőfalujában, valamint Tasnádon. A jelenség nem újkeletű, a múltban is voltak nézetkülönbségek.
Az EMKE partiumi alelnöke, Muzsnay Árpád által kezdeményezett, a Tasnádi Ady-Kölcsey Egyesület által átvett megemlékezés „hivatalos" fő helyszíne Tasnád lesz, viszont ezzel párhuzamosan a szülőfaluban is ünnepi rendezvényt tartanak. Utóbbit Tőkés László, az EP alelnöke, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület és az Erdélyi Magyar Szépmíves Céh szervezi, 10 órakor kezdődik.

Vita a kutyák ivartalanításáról

Megtelt tegnap a polgármesteri hivatal tanácsterme a kóbor kutyák ivartalanításának témájában meghirdetett közvitára. A résztvevők száma mellett a hozzászólások vehemenciája is azt mutatta: igen komoly közérdekű kérdésről van szó.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: